Morda se vam bo zdelo nelogično, toda ko preberete dejstva, boste presenečeni in boste v poletnih mesecih postali trdno prepričani, da je ravno zdaj pravi čas za nakup vašega kamina.

Poleg tega pa je poletje ravno pravi čas za zabavo v zaprtih prostorih in zunaj, vendar ne moremo uživati v ambientu naših kaminov brez ustvarjanja neželene toplote. Ali pa morda lahko?

Ustvarite prijeten ambient ognja in plamenov brez vklopljene funkcije ogrevanja

Sedaj, ko je poletje že v polnem zamahu, morda mislite, da je čas, da zapakirate kamin saj vas je tako ali tako dovolj strah že vročega poletnega sonca. Toda ponovno razmislite. Na voljo so čudoviti električni kamini, ki so lepi, funkcionalni in uporabni vseh 365 dni v letu. Namesto, da bi ga skupaj z zimskimi plašči pospravili, si oglejte te inovativne načine za uporabo električnega kamina skozi vse leto, zaradi česar je le ta resnično vredna naložba.

S toploto in plameni, ki delujejo neodvisno drug od drugega, uživajte v romantičnem okolju ne glede na sezono. Ne glede na to, ali je vaš kamin v vaši spalnici ali v dnevni sobi, je ambient, ki ga ustvari kamin, očarljiv. Za resnično poseben večer ga premaknite v zunanji prostor ali zaprto teraso (vse, kar potrebujete, je standardna zidna vtičnica), da uživate romantične trenutke v soju plesa plamenov, medtem ko opazujete zvezdno nebo.

Ogrevanje v hladnih poletnih nočeh

Tudi poletne noči lahko postanejo hladne po sončnem zahodu. Podaljšajte zabavo tudi na večer in v noč z dodatno toploto, ki ne zahteva nastavljanja termostata nazaj, da bi se računi za energijo zmanjšali. So odlična zamenjava za odeje in različne grelce teras saj zmorejo segreti do 35 m2 velik prostor.

Slovenci obožujemo kamine, še posebej v zimskem času, toda koliko nas v resnici prižge kamin na drva ali plin v toplejšem vremenu?

Električni kamini nudijo plamena oziroma prikaz gorenja ognja z ogrevanjem ali brez njega, saj je grelna naprava ločena od enote za ustvarjanje plamen. Pri električnih kaminih gre za imitacijo gorenja ognja. Imitacijo gorenja, glede na tip električnega vložka, ustvarjajo različna svetlobna telesa, kot so halogenske žarnice ali LED luči, zrcala, itd. V električnem kaminu so plameni iluzija, ustvarjena s plesom svetlobe in senc. Drva žarijo od znotraj in svetlobni impulzi posnemajo učinek gorenja in ohlajanja med izgorevanjem lesa. Ker v resnici nič ne gori, tudi ni vročine, ki jo ustvarja pravi ogenj. Če se uporabnik odloči, da želi toploto oziroma ogrevanje, se le ta lahko nadzira ločeno od plamenov, da se zagotovi ustrezna temperatura. To pomeni, da lahko uživate v prijetnem ognju že v tem poletju, brez da bi pri tem ogrevali hišo ali stanovanje, seveda pod pogojem, da gre za električni kamin.

Če razmišljate o električnem kaminu za vaš dom, vam bodo te osnovne značilnosti električnih kaminov zagotovo v pomoč:

  • Ne potrebujete nobenih dovoljenj oziroma potrdil, lahko jih postavite na obstoječa tla ali na steno, brez potrebe po nevnetljivih materialih v okolici kamina.
  • Ker ni dejanskega gorenja, ni potrebe po prezračevanju in/ali dimniku. To pomeni, da jih lahko postavite ob vsako steno v hiši ali zunaj nje.
  • Namestitev je s priklopom na katero koli vtičnico 220 voltov tako enostavna, da lahko to storite sami.
  • Ni nobenega dima, je brez izločanja CO2, brez emisij in drugih onesnaževalcev. So 100% učinkoviti – ko nastane toplota, ostane v prostoru, zato so električni kamini so okolju prijazni.
  • Ker se lahko uporabljajo z gretjem ali brez, so stroški delovanja zelo nizki. Brez funkcije gretja delujejo za manj kot 1 cent na uro; pri grelniku vklopljenem 50% časa, pa operativni stroški ne presegajo 0,30 € na uro.